Využití Ramanovy spektroskopie pro stanovení vybraných kvalitativních parametrů syrovátky – Lenka Kouřilová
Lenka Kouřilová
Bakalářská práce
Využití Ramanovy spektroskopie pro stanovení vybraných kvalitativních parametrů syrovátky
Application of Raman Spectroscopy for Determination of Whey Qualitative Parameters
Anotace:
Tato práce se zabývá využitím Ramanovy spektroskopie pro stanovení kvalitativních parametrů syrovátky. První část je zaměřena na popis syrovátky, její chemické složení, základní rozdělení dle způsobu získávání, technologii získávání a praktické použití syrovátky v potravinářství. Dále je stručně charakterizována Ramanova spektroskopie, její historie, obecný princip a techniky zesílení. Na závěr se …víceAbstract:
This thesis is focused on application of Raman spectroscopy to determine the qualitative parameters of whey. First part describes the chemical composition of whey, the methods of processing and the practical use of whey in the food industry. Second part is focused on the Raman spectroscopy, the history, the general principle and the technology of increase. Finally, the work explains the interpretation …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KOUŘILOVÁ, Lenka. \textit{Využití Ramanovy spektroskopie pro stanovení vybraných kvalitativních parametrů syrovátky}. Online. Bakalářská práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/pw87g6/.
Jak správně citovat práci
Kouřilová, Lenka. Využití Ramanovy spektroskopie pro stanovení vybraných kvalitativních parametrů syrovátky. Zlín, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Možnost využití Ramanovy spektroskopie při identifikaci mikroorganismů způsobujících infekce krevního řečiště
Jan Mašek -
Využití Ramanovy spektroskopie při identifikaci původců infekcí močových cest
Magdalena Uhlířová -
Ramanova spektroskopie malých molekul
Šárka Novotná -
Identifikace pigmentů metodou vibrační spektroskopie
Lukáš Jasenský -
Deriváty cysteinu - studie prostřednictvím metod vibrační spektroskopie
Jana KONEČNÁ -
Měření koncentrace methanolu v alkoholických nápojích metodou vibrační spektroskopie
Martin Tomeček -
Laktóza z pohledu nutriční terapie
Dita Pyšková -
Studium desintegračních pochodů v tabletách ibuprofen-laktóza-rozvolňovadlo mikroskopickými metodami
Tereza Staňková