Studium obsahu glutathionu v hroznech révy – Bc. Vratislav Janečka
Bc. Vratislav Janečka
Master's thesis
Studium obsahu glutathionu v hroznech révy
Study of glutathione content in grapes
Anotácia:
Základní analytické parametry byly měřeny pomocí FT-IR analyzátoru ALPHA. Obsah cukrů ve vzorcích lineárně narůstal, zatímco hodnoty kyselin klesaly. Koncentrace glutathionu byla stanovena dosud nepublikovanou metodou deprivatizace pomocí 1,4-benzochinonu (pBQ). Vína (mošt) byla odstředěna (3000 x g; 6 min). Měřením byl zjištěn dvakrát vyšší obsah glutathionu u Frankovky ve srovnání s Ryzlinkem Rýnským …viacAbstract:
Basic analytical parameters were measured using the ALPHA FT-IR Analyzer. The carbohydrate content in the samples increased linearly while the acid values dropped. The concentration of glutathione was determined by the yet previously unpublished method of deprivatization with 1,4-benzoquinone (pBQ). The wines were centrifuged (3000 x g, 6 min). Measurements found that the glutathione level was two …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
- Oponent: Petr Šnurkovič, Ph.D. DiS.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / odbor:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení aktivity membránově vázané glutathion-S-transferasy
Andrea Celá -
Alternativní materiál za buloňský mramor jako referenční vzorek pro zkoušku obrusu přírodního kamene širokým kolem
Vít Šimbovský -
Vliv odlistění zóny hroznů na kvalitu hroznů odrůdy Sauvignon blanc
Arnold Masarik -
Aromatické látky v hroznech bílých moštových odrůd a změny během zrání hroznů
Petr Klement