Bc. Katarína Krescanková

Master's thesis

Charakteristika kvasinek rodu Saccharomyces využívaných v technologiích

Characterization of Saccharomyces yeasts with technological use
Abstract:
For thousands years, yeasts are used in processes of making fermented beverages and food. Nowadays, great majority of technological yeasts belong to genus Saccharomyces. Many of them are hybrids and their characteristics are slightly different. In this diploma thesis, I have focused on the characterization of technological yeasts strains (brewing, wine, baker‘s, distilling) and type yeasts strains …more
Abstract:
Kvasinky se využívají v procesech výroby různých kvašených nápojů a jídel po několik tisíc let. V současnosti je většina průmyslově využívaných kvasinek taxonomicky řazena do rodu Saccharomyces. Mnohé z těchto kvasinek mají hybridní původ a jejich vlastnosti se vzájemně mírně liší. Tato diplomová práce je zaměřena na charakterizaci technologických (pivovarských, vinařských, pekařských, lihovarských …more
 
 
Language used: Slovak
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 5. 2015

Thesis defence

  • Date of defence: 5. 6. 2015
  • Supervisor: RNDr. Dagmar Matoulková, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta

Masaryk University

Faculty of Science

Master programme / field:
Experimental Biology / Special Biology

Theses on a related topic

  • No theses on a related topic available.