Bc. Katarína Krescanková

Diplomová práce

Charakteristika kvasinek rodu Saccharomyces využívaných v technologiích

Characterization of Saccharomyces yeasts with technological use
Abstract:
For thousands years, yeasts are used in processes of making fermented beverages and food. Nowadays, great majority of technological yeasts belong to genus Saccharomyces. Many of them are hybrids and their characteristics are slightly different. In this diploma thesis, I have focused on the characterization of technological yeasts strains (brewing, wine, baker‘s, distilling) and type yeasts strains …více
Abstract:
Kvasinky se využívají v procesech výroby různých kvašených nápojů a jídel po několik tisíc let. V současnosti je většina průmyslově využívaných kvasinek taxonomicky řazena do rodu Saccharomyces. Mnohé z těchto kvasinek mají hybridní původ a jejich vlastnosti se vzájemně mírně liší. Tato diplomová práce je zaměřena na charakterizaci technologických (pivovarských, vinařských, pekařských, lihovarských …více
 
 
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2015

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 5. 6. 2015
  • Vedoucí: RNDr. Dagmar Matoulková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta

Masarykova univerzita

Přírodovědecká fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Experimentální biologie / Speciální biologie

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.