Charakteristika kvasinek rodu Saccharomyces využívaných v technologiích – Bc. Katarína Krescanková
Bc. Katarína Krescanková
Master's thesis
Charakteristika kvasinek rodu Saccharomyces využívaných v technologiích
Characterization of Saccharomyces yeasts with technological use
Abstract:
For thousands years, yeasts are used in processes of making fermented beverages and food. Nowadays, great majority of technological yeasts belong to genus Saccharomyces. Many of them are hybrids and their characteristics are slightly different. In this diploma thesis, I have focused on the characterization of technological yeasts strains (brewing, wine, baker‘s, distilling) and type yeasts strains …moreAbstract:
Kvasinky se využívají v procesech výroby různých kvašených nápojů a jídel po několik tisíc let. V současnosti je většina průmyslově využívaných kvasinek taxonomicky řazena do rodu Saccharomyces. Mnohé z těchto kvasinek mají hybridní původ a jejich vlastnosti se vzájemně mírně liší. Tato diplomová práce je zaměřena na charakterizaci technologických (pivovarských, vinařských, pekařských, lihovarských …more
Language used: Slovak
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 5. 2015
Identifier:
https://is.muni.cz/th/s15gg/
Thesis defence
- Date of defence: 5. 6. 2015
- Supervisor: RNDr. Dagmar Matoulková, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasaryk University
Faculty of ScienceMaster programme / field:
Experimental Biology / Special Biology
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.