Charakteristika kvasinek rodu Saccharomyces využívaných v technologiích – Bc. Katarína Krescanková
Bc. Katarína Krescanková
Diplomová práce
Charakteristika kvasinek rodu Saccharomyces využívaných v technologiích
Characterization of Saccharomyces yeasts with technological use
Abstract:
For thousands years, yeasts are used in processes of making fermented beverages and food. Nowadays, great majority of technological yeasts belong to genus Saccharomyces. Many of them are hybrids and their characteristics are slightly different. In this diploma thesis, I have focused on the characterization of technological yeasts strains (brewing, wine, baker‘s, distilling) and type yeasts strains …víceAbstract:
Kvasinky se využívají v procesech výroby různých kvašených nápojů a jídel po několik tisíc let. V současnosti je většina průmyslově využívaných kvasinek taxonomicky řazena do rodu Saccharomyces. Mnohé z těchto kvasinek mají hybridní původ a jejich vlastnosti se vzájemně mírně liší. Tato diplomová práce je zaměřena na charakterizaci technologických (pivovarských, vinařských, pekařských, lihovarských …víceKlíčová slova
Hybridizace identifikace kvasinky lihovarské pekařské pivovarské Saccharomyces vinařské
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2015
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/s15gg/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 5. 6. 2015
- Vedoucí: RNDr. Dagmar Matoulková, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasarykova univerzita
Přírodovědecká fakultaMagisterský studijní program / obor:
Experimentální biologie / Speciální biologie
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.