In vitro stanovení kvality proteinu u produktů lisování řepky – Bc. Natálie Holanová
Bc. Natálie Holanová
Diplomová práce
In vitro stanovení kvality proteinu u produktů lisování řepky
In vitro definition protein quality by rapeseed cakes
Anotace:
Řepka olejka (Brassica napus) je nejpěstovanější olejninou Evropy. Při lisování řepkového oleje vznikají zbytky, které se dají využít jako bílkovinná složka v krmných směsích pro zvířata. Tato řepková krmiva se jeví jako vhodná alternativa za sójový extrahovaný šrot, který je v současnosti nejběžněji využiván a který je nutno dovážet do Evropy ze zemí často velmi vzdálených. To má negativní dopad na …víceAbstract:
Rapeseed (Brassica napus) is the most cultivated oilseed in Europe. During the pressing of rapeseed oil are formed residues which can be used as a protein component in animal feed mixtures. These rapeseed feeds appear to be a suitable alternative to soybean extracted meal, which is currently the most commonly used and which must be imported into Europe from countries often very distant. This has a …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Vladimír Plachý, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HOLANOVÁ, Natálie. \textit{In vitro stanovení kvality proteinu u produktů lisování řepky}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/pxxqjk/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Zootechnika / Výživa zvířat a dietetika
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Název
Vložil
Vloženo
Práva