Označování alergenů na potravinách a pokrmech z pohledu spotřebitele – Bc. Libor Pazdera
Bc. Libor Pazdera
Diplomová práce
Označování alergenů na potravinách a pokrmech z pohledu spotřebitele
Allergen labeling on foods and dishes from a consumer perspective
Anotace:
Diplomová práce se zabývá označováním alergenů na potravinách a pokrmech z pohledu spotřebitele. Teoretická část se zabývá jednotlivými imunopatologickými reakcemi a potravinovou alergií včetně diagnostiky, projevů a léčby. Dále se zabývá jednotlivými potravinovými alergeny a vztahy mezi nimi. V neposlední řadě uvádí označování alergenů na potravinách a pokrmech uvedených v legislativě. Praktická část …víceAbstract:
The thesis deals with the labeling of allergens on food and meals from a consumer perspective. The theoretical part deals with particular immunopathological reactions and food allergy, including diagnosis, symptoms and treatment. It also deals with the particular food allergens and the relations between them. Finally, it provides the labeling of allergens on food and meals specified in the legislation …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 5. 2016
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/amoxc/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 14. 6. 2016
- Vedoucí: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D.
- Oponent: MVDr. Halina Matějová
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční specialista