Sledování oxidační stability hřbetního tuku ve vztahu ke zdroji nenasycených mastných kyselin v krmné dávce – Pavla Bezděková
Pavla Bezděková
Master's thesis
Sledování oxidační stability hřbetního tuku ve vztahu ke zdroji nenasycených mastných kyselin v krmné dávce
Monitoring of the backfat oxidative stability in relation to the source of unsaturated fatty acids in the feeding ration
Abstract:
SouhrnVepřové maso je složeno ze 46 - 49 % mononenasycených mastných kyselin, 40 % nasycených mastných kyselin a 8 - 12 % polynenasycených mastných kyselin. Složení mastných kyselin ovlivňuje pevnost tkání, jejich trvanlivost a kvalitu (především chuť). Vývoj tukových tkání je charakterizován hyperplazií a hypertrofií tukových buněk. Kvalita tukové tkáně souvisí s mastnými kyselinami.Bylo sledováno …moreAbstract:
SummaryPork is composed of 46 - 49 % of monounsaturated fatty acids, 40 % saturated fatty acids and 8 - 12 % of polyunsaturated fatty acids. The composition of fatty acids affects the strength of the tissues, their shelf life and quality (mainly taste). The development of fat tissues is characterized by hyperplasia and hypertrophy of fat cells. The quality of the adipose tissue associated with fatty …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 7. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Monika Okrouhlá, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BEZDĚKOVÁ, Pavla. \textit{Sledování oxidační stability hřbetního tuku ve vztahu ke zdroji nenasycených mastných kyselin v~krmné dávce}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2016. Available from: https://theses.cz/id/q0pwty/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Animal Science / Animal Nutrition and Dietology
Theses on a related topic
-
Omega-3 a 6 nenasycené mastné kyseliny
Jan Javůrek -
Porovnání profilu mastných kyselin v tukové tkáni prasat s ohledem na rozdílně obohacené krmivo o nenasycené mastné kyseliny
Dana Homolková -
Vliv doby obohacování krmiva o nenasycené mastné kyseliny na vybrané parametry jatečné hodnoty prasat se zřetelem na kompozici mastných kyselin intramuskulárního tuku
Jiří Pantoflíček -
Trans mastné kyseliny ve výživě člověka a jejich vliv na zdraví
Alena Tokareva -
Nenasycené mastné kyseliny
Zdeněk Brunclík -
Nenasycené mastné kyseliny ve stravě hospitalizovaných pacientů
Veronika KONHEFROVÁ -
Úloha kyseliny dokosahexaenové v regulaci apoptózy nádorových buněk tlustého střeva
Martin Krkoška -
Trans nenasýtené mastné kyseliny vo výžive človeka
Lucia Balleková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights