Faktory ovlivňující množství a kvalitu silice v rodu Salvia (šalvěj) – Kateřina Polášková
Kateřina Polášková
Bakalářská práce
Faktory ovlivňující množství a kvalitu silice v rodu Salvia (šalvěj)
Factors affecting the quantity and quality of essential oil in the genus Salvia (sage)
Anotace:
Bakalářská práce se zabývala faktory, které ovlivňují množství a kvalitu silice v rodu Salvia. Shrnuje vnitřní a vnější faktory, které mají vliv na tvorbu silic v šalvějích, a jejich dopad na množství silice a poměr jejích jednotlivých složek. V závěru jsou shrnuty optimální podmínky pro pěstování šalvěje s ohledem na kvalitu silice používanou pro další zpracování. Také poskytuje přehled druhů pěstovaných …víceAbstract:
This bachelor thesis dealt factors, which affect the quantity and quality of essential oil in the genus Salvia. Summarizes the internal and external factors, that affecting the production of essential oils of sage, and their impact on the amount and proportion of its individual components. The conclusion summarizes the optimum conditions for growing sage with regard to quality essential oil used for …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 22. 6. 2016
- Vedoucí: Ing. Jarmila Neugebauerová, Ph.D.
- Oponent: Jindřiška Sorádová, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Zahradnictví
Práce na příbuzné téma
-
Comparing 2004 and 2014 Revolutions in Ukraine: Internal Factors and External Players
Ruslan Matsiievskyi -
Place Branding, an application to Sardinia. What is the perception of the brand and what is the difference between internal and external stakeholders?
Gian Mario Battaglia -
Vliv vnitřních a vnějších činitelů na produkci a kvalitu mléka
Martina Špirková -
Faktory ovlivňující kvantitu a kvalitu silice rodu Mentha L. (máta)
Eliška Pařízková -
Faktory ovlivňující množství a kvalitu silice v rodu Origanum L. (dobromysl)
Martina Gricová
Název
Vložil
Vloženo
Práva