Porovnání tradiční výroby piva s moderními technologiemi – Anna FLOSOVÁ
Anna FLOSOVÁ
Bakalářská práce
Porovnání tradiční výroby piva s moderními technologiemi
Comparison of traditional beer production with modern technologies
Anotace:
Předložená bakalářská práce se zabývá porovnáním tradiční výroby piva s moderními technologiemi. Z obsáhlé teorie technologie výrovy piva je těžiště práce věnováno pivovarským kvasinkám a procesu kvašení piva, které v průběhu vývoje výroby piva zaznamenaly největší pokrok. Kapitola zpracovávající pivovarské kvasinky se zabývá jejich taxonomií, morfologií a cytologií, složením, rozmnožováním a druhy …víceAbstract:
Presented Bachelor thesis was focused on comparison of traditional beer production with modern technologies. From comprehensive theory of beer brewing technology was the main point of the work devoted to brewer´s yeast and beer fermentation process, which has made the greatest progress during the development of beer production technology. Chapter about brewer´s yeast is dealing with their taxonomy …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2011
Identifikátor:
19678
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Iveta Češková
Citační záznam
Jak správně citovat práci
FLOSOVÁ, Anna. Porovnání tradiční výroby piva s moderními technologiemi. Č. Bud., 2011. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 15. 04. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství / Agropodnikání
Práce na příbuzné téma
-
Vliv kmene pivovarských kvasinek na finální kvalitu piva
Ivana Nevrtalová -
Porovnání energetické náročnosti procesu hlavního kvašení mladiny při použití kvasnic spodního a svrchního kvašení
Filip Zavadil -
Technologie výroby bezlepkového piva
Filip Petroš -
Možnosti sledování vlivu varní vody na kvalitu piva
Oliver Wacey -
Možnosti výroby piva technikami vysokokoncentrovaných mladin v prostředí malých pivovarů.
Tomáš Stuchlík -
Sledování změny vybraných ukazatelů v průběhu zrání piva
Jan NOVÁK
Název
Vložil
Vloženo
Práva