Bc. Petra ŽÁKOVÁ

Master's thesis

Význam vlákniny ve výživě člověka a metody jejího stanovení v mořských a sladkovodních řasách

The meaning of dietary fibre in human nutrition and methods of its determination in seaweeds and freshwater alga
Anotácia:
Vláknina je důležitou nutriční složkou potravy. Cílem diplomové práce bylo zjistit možnosti stanovení vlákniny v mořských a sladkovodních řasách a vybrat nejvhodnější metodu pro tuto surovinu. Vláknina byla stanovena oxidační hydrolýzou, metodou podle Henneberg-Stohmanna a enzymaticky.
Abstract:
The dietary fibre is an important nutritive component of food. The aim of the graduation theses was to discover possibilities of the dietary fibre determination in seaweeds and freshwater algae and to choose the optimal method for this raw materials. The dietary fibre was determined by the oxidative hydrolysis, the method after Henneberg {--} Stohmanna and the enzymatic method.
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2008
Zverejniť od: 16. 5. 2008
Identifikátor: 8082

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 2. 6. 2008

Citační záznam

Jak správně citovat práci

ŽÁKOVÁ, Petra. Význam vlákniny ve výživě člověka a metody jejího stanovení v mořských a sladkovodních řasách. Zlín, 2008. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 16. 05. 2008

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 16. 5. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production