Edelina Memedliaeva
Bachelor's thesis
Texturní vlastnosti hovězího masa
Textural properties of beef
Abstract:
Tato práce se zabývá texturními vlastnostmi hovězího masa. Textura je souhrn mechanických, geometrických a povrchových charakteristik produktu, které jsou vnímány mechanickými, taktilními a pokud možno zrakovými a sluchovými receptory. Průvodními ukazateli textury se jeví tvrdost, křehkost, žvýkavost, vnitřní struktura, pružnost, lepivost a další. Na texturu hovězího masa má zásadní vliv struktura …moreAbstract:
The bachelor thesis is based on textural properties of beef. Texture is a totality of all mechanical, geometric and surface characteristics of a product which are perceived by mechanical tactile and if it is possible auditory and optical receptors. The accompanying indicators are firmness fragility chewability, internal structure elasticity stickiness etc. The structure of the meat as well as its chemical …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Sledování jakostních ukazatelů při zrání masa divokých prasat
Ondřej Vicenec -
Vliv prodloužené doby zrání na organoleptické charakteristiky hovězího masa
Kristýna Horváthová -
Vliv systému ustájení na kvalitu masa u přeštických černostrakatých prasat
Miroslav Panuška -
Možnosti ovlivnění textury masa kapra obecného (Cyprinus carpio)
David SUCHÁNEK
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights