Texturní vlastnosti hovězího masa – Edelina Memedliaeva
Edelina Memedliaeva
Bakalářská práce
Texturní vlastnosti hovězího masa
Textural properties of beef
Anotace:
Tato práce se zabývá texturními vlastnostmi hovězího masa. Textura je souhrn mechanických, geometrických a povrchových charakteristik produktu, které jsou vnímány mechanickými, taktilními a pokud možno zrakovými a sluchovými receptory. Průvodními ukazateli textury se jeví tvrdost, křehkost, žvýkavost, vnitřní struktura, pružnost, lepivost a další. Na texturu hovězího masa má zásadní vliv struktura …víceAbstract:
The bachelor thesis is based on textural properties of beef. Texture is a totality of all mechanical, geometric and surface characteristics of a product which are perceived by mechanical tactile and if it is possible auditory and optical receptors. The accompanying indicators are firmness fragility chewability, internal structure elasticity stickiness etc. The structure of the meat as well as its chemical …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Sledování jakostních ukazatelů při zrání masa divokých prasat
Ondřej Vicenec -
Vliv prodloužené doby zrání na organoleptické charakteristiky hovězího masa
Kristýna Horváthová -
Vliv systému ustájení na kvalitu masa u přeštických černostrakatých prasat
Miroslav Panuška -
Možnosti ovlivnění textury masa kapra obecného (Cyprinus carpio)
David SUCHÁNEK
Název
Vložil
Vloženo
Práva