Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou – Bc. Ivana Zicháčková
Bc. Ivana Zicháčková
Master's thesis
Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou
Inhibitory Effect of Protective Cultures on Selected Lactic Acid Bacteria with Decarboxylase Activity
Abstract:
Tato práce se zabývá sledováním inhibičního působení protektivních kultur na mikroorga-nizmy schopné produkovat biogenní aminy (s pozitivní dekarboxylázovou aktivitou). Sle-dování těchto mechanizmů je se zaměřením na vybrané bakterie mléčného kvašení. Teoretická část popisuje vybrané rody bakterií mléčného kvašení, jejich stručnou charakte-ristiku a metabolizmus laktózy. Dále jsou popsány přírodní …moreAbstract:
This work deals with monitoring the inhibitory effect of protective cultures for microorga-nisms with can produce of biogenic amines (with positive decarboxylase activity). Wat-ching these mechanisms is specialization on chosen lactic acid bacteria. The theoretical part describes genera of lactic acid bacteria, their brief characterization and metabolism of lactose. The following describes the inhibitory …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2015
Accessible from:: 22. 4. 2015
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ZICHÁČKOVÁ, Ivana. \textit{Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2015. Available from: https://theses.cz/id/q3191o/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Zicháčková, Ivana. Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou. Zlín, 2015. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 22.4.2015
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 22. 4. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lenka Rybová -
Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu.
Michaela Jurčáková -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková -
Vliv biomasy jednobuněčných řas na životaschopnost probiotických bakterií a bakterií mléčného kvašení
Karolína Medová -
Bakterie mléčného kvašení: cesta z laboratoře k praktickému uplatnění
Ivana Pešková -
Bakterie mléčného kvašení a jejich podíl na kvalitě mléčných výrobků
Barbora Palkovská -
PROBIOTICKÉ GENY POTRAVINÁŘSKY VÝZNAMNÝCH BAKTERIÍ MLÉČNÉHO KVAŠENÍ
Jana Konečná -
Mléčné bakterie ve vinařství a studium jejich inhibice
Claudia Sapanelová