Slepičí běháky jako netradiční zdroj kolagenu – Linh Thi Hong Ngo
Linh Thi Hong Ngo
Diplomová práce
Slepičí běháky jako netradiční zdroj kolagenu
Hen Paws as an Untraditional Source of Collagen
Hen Paws as an Untraditional Source of Collagen
Abstract:
The aim of this master thesis is to extract gelatine from hen paws by using enzyme, pure collagen was made from raw material (hen paws which was cut into small pieces) by several steps pre-treatment. A three factors and two levels central composite rotatable design was used to optimise the process. Three factors were namely amount of enzyme treatment, time of enzyme treatment and main time extraction …víceAbstract:
Cílem diplomové práce byla extrakce želatin ze slepičích běháků za použití enzymu; přečištěný kolagen byl připraven z rozemleté suroviny opracováním v několika krocích. Ke studiu vlivu vybraných 3 procesních faktorů byla použita faktorová schémata 23 s centrálním experimentem. Studovanými faktory byly: přídavek enzymu, doba enzymového opracování a doba extrakce želatiny. Data byla vyhodnocena statistickým …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Ngo, Linh Thi Hong. Slepičí běháky jako netradiční zdroj kolagenu. Zlín, 2019. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemistry and Materials Technology / Polymer Engineering
Práce na příbuzné téma
-
Rybí kolagen jako netradiční surovina pro přípravu želatina hydrolysátu
Barbora Nesládková -
Příprava a modifikace vlastností flmů na bázi chitosan/želatina
Rostislav Vlasák -
Želatina - vlastnosti, metody charakterizace a její použití v potravinářském a farmaceutickém průmyslu
Lenka HRDOVÁ -
Testování nově syntetizovaného lokálního hemostatika na bázi membrány ze směsi želatiny a mikrodisperzní oxidované celulózy na modelu parciální nefrektomie u laboratorního potkana
Noemi Arači -
Zpracování odpadních kolagenních tkání na želatiny a hydrolysáty
Anna Skočíková