Slepičí běháky jako netradiční zdroj kolagenu – Linh Thi Hong Ngo
Linh Thi Hong Ngo
Master's thesis
Slepičí běháky jako netradiční zdroj kolagenu
Hen Paws as an Untraditional Source of Collagen
Hen Paws as an Untraditional Source of Collagen
Abstract:
The aim of this master thesis is to extract gelatine from hen paws by using enzyme, pure collagen was made from raw material (hen paws which was cut into small pieces) by several steps pre-treatment. A three factors and two levels central composite rotatable design was used to optimise the process. Three factors were namely amount of enzyme treatment, time of enzyme treatment and main time extraction …moreAbstract:
Cílem diplomové práce byla extrakce želatin ze slepičích běháků za použití enzymu; přečištěný kolagen byl připraven z rozemleté suroviny opracováním v několika krocích. Ke studiu vlivu vybraných 3 procesních faktorů byla použita faktorová schémata 23 s centrálním experimentem. Studovanými faktory byly: přídavek enzymu, doba enzymového opracování a doba extrakce želatiny. Data byla vyhodnocena statistickým …more
Language used: English
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 5. 2019
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Ngo, Linh Thi Hong. Slepičí běháky jako netradiční zdroj kolagenu. Zlín, 2019. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Materials Technology / Polymer Engineering
Theses on a related topic
-
Rybí kolagen jako netradiční surovina pro přípravu želatina hydrolysátu
Barbora Nesládková -
Příprava a modifikace vlastností flmů na bázi chitosan/želatina
Rostislav Vlasák -
Želatina - vlastnosti, metody charakterizace a její použití v potravinářském a farmaceutickém průmyslu
Lenka HRDOVÁ -
Testování nově syntetizovaného lokálního hemostatika na bázi membrány ze směsi želatiny a mikrodisperzní oxidované celulózy na modelu parciální nefrektomie u laboratorního potkana
Noemi Arači -
Zpracování odpadních kolagenních tkání na želatiny a hydrolysáty
Anna Skočíková