Možnosti uplatnění medu v potravinářství – Sára Benková
Sára Benková
Bachelor's thesis
Možnosti uplatnění medu v potravinářství
Utilization of honey in the food industry
Anotácia:
Bakalářská práce „Možnosti uplatnění medu v potravinářství“ se zabývá medem a jeho využitím v potravinářství. V práci je popisován med samotný, rozdělení dle platné legislativy a druhy medů. Dále je zde popsáno chemické složení medu, jeho fyzikální vlastnosti. Jsou zde popsány možnosti uplatnění medu v potravinářském průmyslu.Součástí byla také praktická část, kde proběhla výroba tří medovníků s …viacAbstract:
This bachelor thesis about „Utilization of honey in the food industry “ is focused on honey and its usage in the food industry. This work includes the description of honey, seperation into valid legislation and finally species of honey. Furthermore physics behavior and chemical composition of honey, is also covered. The options and usefulness of honey in the food industry is also mentioned and described …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
The utilization of social media for building personal brands of artists in the Czech and Slovak contexts. Several case studies focusing on the period from 2014 to 2024
Polina Sorokina -
Výroba kávy a její uplatnění v potravinářských výrobách
Kristýna Watzingerová -
Nutriční hodnoty medu a jeho využití v potravinářství
Vratislava Kostková -
Testování in vitro inhibičního účinku kmenů laktobacilů a bifidobakterií izolovaných z trávicího traktu evropských včel modonosných (Apis mellifera) vůči bakteriálním patogenům v podobě původců moru a hniloby včelího plodu
Lucie Nová -
Med a jeho význam v potravinářství
Michaela Dunklerová -
Med a jeho význam v potravinářství
Romana Šebestíková