Luxusní stravování na počátku 21. století a jeho environmentální souvislosti – Bc. Zuzana Geryková
Bc. Zuzana Geryková
Diplomová práce
Luxusní stravování na počátku 21. století a jeho environmentální souvislosti
Heute Cousine on the Beginning of the 21st Century and its Environmental Dimension
Anotace:
Práce pojednává o environmentálních souvislostech současné luxusní gastronomie v České republice, a to zejména v kontextu ekologického luxusu a lokalizace. V první části autorka popisuje z historické i současné perspektivy podmínky, za nichž se suroviny mohou dostat do sféry luxusu. Dále se snaží pokrýt šíři environmentálních dopadů gastronomie. Řadí mezi ně dopravu, způsob hospodaření, produkci a …víceAbstract:
This work introduces environmental dimensions of current Czech fine dining – mainly in context of ecological luxury and localization. In a first part the author, under both current and historical perspective, describes conditions that make food luxurious. The work deals also with environmental impacts of gastronomy, counting traffic, type of agriculture, waste management, type of food preparation, …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 1. 2010
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/tt03a/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 21. 1. 2010
- Vedoucí: prof. RNDr. Hana Librová, CSc.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studiíMasarykova univerzita
Fakulta sociálních studiíMagisterský studijní program / obor:
Humanitní environmentalistika / Environmentální studia
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.