Bc. Zuzana Geryková

Diplomová práce

Luxusní stravování na počátku 21. století a jeho environmentální souvislosti

Heute Cousine on the Beginning of the 21st Century and its Environmental Dimension
Anotace:
Práce pojednává o environmentálních souvislostech současné luxusní gastronomie v České republice, a to zejména v kontextu ekologického luxusu a lokalizace. V první části autorka popisuje z historické i současné perspektivy podmínky, za nichž se suroviny mohou dostat do sféry luxusu. Dále se snaží pokrýt šíři environmentálních dopadů gastronomie. Řadí mezi ně dopravu, způsob hospodaření, produkci a …více
Abstract:
This work introduces environmental dimensions of current Czech fine dining – mainly in context of ecological luxury and localization. In a first part the author, under both current and historical perspective, describes conditions that make food luxurious. The work deals also with environmental impacts of gastronomy, counting traffic, type of agriculture, waste management, type of food preparation, …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 1. 2010

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 21. 1. 2010
  • Vedoucí: prof. RNDr. Hana Librová, CSc.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studií

Masarykova univerzita

Fakulta sociálních studií

Magisterský studijní program / obor:
Humanitní environmentalistika / Environmentální studia

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.