Miroslav Kvita

Diplomová práce

Optimalizace flotace uhlí

Optimalization of Coal Flotation
Anotace:
Uvedená práce se zabývá problematikou optimalizace flotace uhlí z Dolu Darkov. Při flotaci bylo testováno zahuštění flotačního rmutu a byly testovány také nové flotační činidla, které vznikly pyrolýzou odpadních látek. Z výsledků práce vyplývá, že nejlepší zahuštění je 100 gramů na litr a že pyrolýzní oleje je možné aplikovat ve flotaci černého uhlí.
Abstract:
This diploma thesis show problematic of optimalisation coal flotation from Mine Darkov. During application of flotation was tested of condition of flotation slurry and were tested flotation collectors from pyrolysis of wastes materials. From results of this work follow, that pyrolysis oil we can applied by flotation and optimu of coal slurries is 100 gram per liter.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2011

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 31. 5. 2011
  • Vedoucí: Peter Fečko
  • Oponent: Dagmar Matznerová

Citační záznam

Plný text práce

Právo: Plné texty vysokoškolských kvalifikačních prací obhájených na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava jsou uloženy v repozitáři DSpace. Přístup k plným textům mají všichni uživatelé bez omezení. Přístup je omezen pouze ve výjimečných případech, zpravidla z důvodu ochrany duševního vlastnictví. Nepřístupné práce jsou označeny jako closedAccess nebo embargoedAccess. Tištěné verze prácí jsou uloženy v Ústřední knihovně VŠB-TUO a jsou prezenčně přístupné ve studovně diplomových prací. Další nakládání s prací (kopírování, opisy, MVS) se řídí Knihovní a výpůjčním řádem Ústřední knihovny VŠB-TUO.

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: VŠB - Technická univerzita Ostrava

VŠB - Technická univerzita Ostrava

Hornicko-geologická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Nerostné suroviny / Zpracování a zneškodňování odpadů