Rezistence bakterií k desinfekčním prostředkům používaných v potravinářském průmyslu – Yeldana Sadykova
Yeldana Sadykova
Bachelor's thesis
Rezistence bakterií k desinfekčním prostředkům používaných v potravinářském průmyslu
Resistance of bacteria to disinfectants used in food industry
Abstract:
Tato bakalářská práce zabývá se rezistenci bakterií k dezinfekčním prostředkům používaných v potravinářském průmyslu. Cílem této práce bylo zjistit citlivost různých rodů bakterií na různé koncentrace chlornanu sodného. V první časti práce jsou popsány dezinfekční prostředky, které jsou široce používány ve zdravotnictví, v potravinářství a je důležitou součástí kontroly šíření infekci, a také pro sníženi …moreAbstract:
This bachelor thesis is focused on the resistance of bacteria to disinfectants used in the food industry. The aim of this work was to determine the sensitivity of different genera of bacteria to various concentrations of sodium hypochlorite. The first part of the work describes disinfectants that are widely used in health care and food industry and are an important part of control of the infection …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 5. 2021
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Roman Švejstil, PhD.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SADYKOVA, Yeldana. \textit{Rezistence bakterií k desinfekčním prostředkům používaných v potravinářském průmyslu}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2021. Available from: https://theses.cz/id/q9z9dz/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Stanovení mikroorganismů ve vzduchu potravinářských provozů
Andrea Krýzová -
Hygiena a sanitace v potravinářských provozech
Aneta Košvancová -
Úroveň hygieny a sanitace v masném provozu
Veronika Koláčková -
Chemical composition and antimicrobial activity of essential oils and supercritical carbon dioxide extracts of Asian spices against food pathogens in liquid and vapor phase
Kateřina Vihanová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights