Rezistence bakterií k desinfekčním prostředkům používaných v potravinářském průmyslu – Yeldana Sadykova
Yeldana Sadykova
Bakalářská práce
Rezistence bakterií k desinfekčním prostředkům používaných v potravinářském průmyslu
Resistance of bacteria to disinfectants used in food industry
Anotace:
Tato bakalářská práce zabývá se rezistenci bakterií k dezinfekčním prostředkům používaných v potravinářském průmyslu. Cílem této práce bylo zjistit citlivost různých rodů bakterií na různé koncentrace chlornanu sodného. V první časti práce jsou popsány dezinfekční prostředky, které jsou široce používány ve zdravotnictví, v potravinářství a je důležitou součástí kontroly šíření infekci, a také pro sníženi …víceAbstract:
This bachelor thesis is focused on the resistance of bacteria to disinfectants used in the food industry. The aim of this work was to determine the sensitivity of different genera of bacteria to various concentrations of sodium hypochlorite. The first part of the work describes disinfectants that are widely used in health care and food industry and are an important part of control of the infection …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Roman Švejstil, PhD.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SADYKOVA, Yeldana. \textit{Rezistence bakterií k desinfekčním prostředkům používaných v potravinářském průmyslu}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/q9z9dz/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení mikroorganismů ve vzduchu potravinářských provozů
Andrea Krýzová -
Hygiena a sanitace v potravinářských provozech
Aneta Košvancová -
Úroveň hygieny a sanitace v masném provozu
Veronika Koláčková -
Chemical composition and antimicrobial activity of essential oils and supercritical carbon dioxide extracts of Asian spices against food pathogens in liquid and vapor phase
Kateřina Vihanová
Název
Vložil
Vloženo
Práva