Vliv krmných aditiv na kvalitu mléčného tuku ovcí – Bc. Michaela Kochová
Bc. Michaela Kochová
Master's thesis
Vliv krmných aditiv na kvalitu mléčného tuku ovcí
Effect of feeding additives on the quality of sheep milk fat
Abstract:
Mléko ovcí se využívá především na výrobu ovčích sýrů, avšak i syrové mléko si nachází neustále víc příznivců. Nejen pro zdraví konzumentů, ale i pro lepší zhodnocení mléka při výrobě sýrů je vhodné změnit zastoupení mléčných složek a především změnit zastoupení mastných kyselin (MK) v mléčném tuku. Na složení mléka má vliv mnoho faktorů, avšak jedním z těch nejdůležitějších a nejsnáze ovlivnitelných …moreAbstract:
Sheep´s milk is mainly used for the production of sheep´s cheeses, but also the raw milk is always more supporters. Not only for the health of consumers, but also for a better appreciation of the milk in cheeses, is suitable to change the representation of milk components, mainly change the content of fatty acids in milk fat. On the composition of the milk is influenced by many factors, but one of …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Milena Fantová, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KOCHOVÁ, Michaela. \textit{Vliv krmných aditiv na kvalitu mléčného tuku ovcí}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2017. Available from: https://theses.cz/id/qadyiu/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Animal Science / Animal Nutrition and Dietology
Theses on a related topic
-
Vliv suplementace Chlorella sp. na profil mastných kyselin kravského mléka
Lenka Dědinová -
Mléčný tuk a jeho využití v potravinářských technologiích
Martina Nejedlíková -
Přispívá skutečně mléčný tuk k rozvoji aterosklerózy?
Martina Otáhalová -
Mléčný tuk
Jan KNOTEK
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights