Stanovení vlákniny v produktech z mořských a sladkovodních řas na přístroji ANKOM Fiber Analyzer. – Ing. Lenka DLABAČOVÁ
Ing. Lenka DLABAČOVÁ
Master's thesis
Stanovení vlákniny v produktech z mořských a sladkovodních řas na přístroji ANKOM Fiber Analyzer.
Assesment of fibre in products from seaweeds and freshwater algae on apparatus ANKOM Fiber Analyzer
Abstract:
Mezi významné zdroje vlákniny patří řasy. Cílem diplomové práce bylo stanovení jednotlivých frakcí vlákniny v produktech z mořských a sladkovodních řas. Množství acidodetergentní, neutálně-detergentní, acidodetergentního ligninu a hrubé vlákniny, bylo zjištěno pomocí přístroje Ankom220 Fiber Analyzer.Abstract:
Seaweed belongs to one of very important sources of fiber. The main objective of my masters thesis was to determine each fraction of the fiber in products made from seaweed and freshwater algae. The amount of acid-detergent, neutral-detergent fiber, acid-detergent lignin and crude fiber had been able to find by using the ``ANKOM 220 FIBER ANALYSER{\crqq} device.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 5. 2009
Identifier:
13035
Thesis defence
- Date of defence: 3. 6. 2009
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
DLABAČOVÁ, Lenka. \textit{Stanovení vlákniny v produktech z mořských a sladkovodních řas na přístroji ANKOM Fiber Analyzer.}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2009. Available from: https://theses.cz/id/qbbiyy/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
DLABAČOVÁ, Lenka. Stanovení vlákniny v produktech z mořských a sladkovodních řas na přístroji ANKOM Fiber Analyzer.. Zlín, 2009. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 19. 05. 2009
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Theses on a related topic
-
Analýza kvalitativních ukazatelů silážovaných krmiv
Jaroslav NECHVÁTAL -
Význam vlákniny ve výživě člověka a metody jejího stanovení v mořských a sladkovodních řasách
Petra ŽÁKOVÁ -
Optimalizace metodiky na stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas
Ludmila Machů -
Vláknina ve výživě králíků
Ondřej Krunt -
Stanovení hrubé vlákniny u celozrnných výrobků s přídavkem vybraných cereálií
Martina KARASOVÁ -
Stanoveni dimer-monomerní rovnováhy regulační domény lidské tyrosin hydroxylázy
Markéta Makovická -
Stanoveni \recke{alpha}-tokoferolu v lidské krvi získané technikou suché kapky
Radka Machová -
Stanoveni vybraných mastných kyselin v lidské krvi získané technikou suché kapky
Leona Marinčinová