Bc. Markéta Kratochvílová

Bakalářská práce

Senzorické hodnocení kávy z Coffea arabica v závislosti na způsobu přípravy: Testování pomocí senzorického a konzumentského panelu

Sensory analysis of coffee from Coffea arabica ratings depending on the preparation method: Sensory and consumer panel testing
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá chuťovými vjemy baristů a běžných konzumentů co se týče kávy konkrétně přípravou ve French Pressu. Práce probíhala ve formě výzkumu, za použití senzorické analýzy, konkrétně trojúhelníkové metody, kdy dva vzorky kávy byly připraveny podle standardu, a u třetího byla pozměněna jedna z proměnných. Výzkum byl rozdělen do tří fází, jmenovitě šlo o hrubost, gramáž a extrakci. …více
Abstract:
This bachelor thesis deals with the perceptions of baristas and ordinary consumers regarding coffee in particular by preparation in French Press. The thesis was carried out in the form of research, using sensory analysis, namely the triangle method, where two coffee samples were prepared according to the standard, and in the third one was changed one of the variables. The research was divided into …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2020
Identifikátor: https://is.vsh.cz/th/i5p3v/

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 17. 6. 2020
  • Vedoucí: Ing. Jiří Zelený
  • Oponent: Ing. Zbyněk Vinš

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová v Praze

Vysoká škola hotelová v Praze

Bakalářský studijní program / obor:
Hotelnictví, cestovní ruch a marketing / Hotelnictví