Adéla TIŠLOVÁ
Bachelor's thesis
Technologie a výroba pařených sýrů
Technology and production Pasta filata cheese
Anotácia:
Pařené sýry patří do speciálních druhů sýrů. Pochází z Itálie (např. sýry Mozzarella a Provolone). Pařené sýry jsou vyráběny jako čerstvé, zrající či uzené. Vyznačují se svou specifickou výrobou, která spočívá v napařování sýřeniny teplotou přibližně 75°C, kdy sýr utvoří plastickou, táhlovitou, těstovitou hmotu. Po nasolení a vychladnutí se tyto sýry nechávají buď zrát nebo se nakládají v solném nálevu …viacAbstract:
Pasta filata cheese belongs to special kinds cheeses. Come from Italy (e.g . cheeses Mozzarella and Provolone). Pasta filata cheeses are producing like freshly, ripening or smoke - dried. Feature his specific production that the rests in steaming cheese curd temperature approximately 75°C, when cheese will form plastic, treacly, doughy matter. After in salt and cool down these cheeses leave about either …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 5. 2009
Identifikátor:
11961
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 10. 6. 2009
Citační záznam
Jak správně citovat práci
TIŠLOVÁ, Adéla. Technologie a výroba pařených sýrů. Zlín, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 27. 05. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Práce na příbuzné téma
-
Technologický postup výroby pařených sýrů
Veronika Skýpalová -
Porovnání vlastností pařených sýrů vyrobených odlišnými způsoby
Tomáš Zbranek -
Technologický postup výroby pařených sýrů
Veronika Skýpalová -
Historie a technologie výroby pařených sýrů
Markéta Konečná -
Porovnání vlastností pařených sýrů vyrobených odlišnými způsoby
Tomáš Zbranek