Způsoby snížení a zvýšení obsahu kyselin ve víně – Jaromír Kokrhel
Jaromír Kokrhel
Bachelor's thesis
Způsoby snížení a zvýšení obsahu kyselin ve víně
Methods of increase and decrease the acid content in wine
Abstract:
Souhrn: Tato bakalářská práce se zabývá možnostmi, jakými se může provádět zvyšování a snižování obsahu kyselin v bílých, růžových a červených vínech. Popisuje metody přirozené i metody používající chemické látky. Jde o stručný souhrn jednotlivých postupů. Tyto postupy se mohou vzájemně doplňovat. V bakalářské práci uvádím zákony České Republiky a Evropské unie, v kterých je výše uvedená problematika …moreAbstract:
Abstract: This bachelor's work deals with the possibilities, which can perform raising and lowering the acid content in white, rosé and red wines. It describes natural methods and methods using chemical agents. It is a brief summary of individual procedures. These procedures can complement each other. This bachelor's work also states the laws of the Czech Republic and the European Union, in which the …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2015
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Kamil Prokeš
- Reader: Jan Kupsa, Ing.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Technologické možnosti snížení a zvýšení obsahu kyselin ve víně
Jan Gacík -
Způsoby snížení a zvýšení obsahu kyselin ve víně
Jiří Holakovský -
Fyzikální a chemické způsoby snižování obsahu alkaloidů v máku
Jan Sadílek -
Technologické možnosti snížení a zvýšení obsahu kyselin ve víně
Jan Gacík -
Způsoby snížení a zvýšení obsahu kyselin ve víně
Jiří Holakovský -
Porovnání profilu mastných kyselin v tukové tkáni prasat s ohledem na rozdílně obohacené krmivo o nenasycené mastné kyseliny
Dana Homolková -
Studium změn jakostních parametrů v průběhu zrání hroznů a jablečnomléčné fermentace vín.
Miroslav Horák
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights