Fenolové sloučeniny a jejich vliv na lidské zdraví – Monika Ehrenbergerová
Monika Ehrenbergerová
Bachelor's thesis
Fenolové sloučeniny a jejich vliv na lidské zdraví
Phenolic compounds and their effect on human health
Abstract:
Práce je věnována biologicky aktivním sloučeninám z rostlin, a to zejména fenolovým sloučeninám a jejich vlivu na řadu onemocnění, mezi které patří kardiovaskulární, neurodegenerativní nebo nádorová onemocnění. První část se zabývá volnými radikály, které vyvolávají oxidační stres a následně antioxidanty, které jsou schopné zhášet tyto volné radikály. Druhá část se věnuje zejména fenolovým sloučeninám …moreAbstract:
This thesis is devoted to biologically active compounds from plants, especially phenolic compounds, and their effect on number of diseases, including cardiovascular, neurodegenerative diseases or cancer illnesses. The first part deals with free radicals that cause oxidative stress and then antioxidants that are able to quench these free radicals. The second part deals with phenolic compounds themselves …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Ivo Doskočil, Ph.D.
- Reader: Dana Homolková, Ing.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
EHRENBERGEROVÁ, Monika. \textit{Fenolové sloučeniny a jejich vliv na lidské zdraví}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2018. Available from: https://theses.cz/id/qcpn4e/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Rostlinné džusy a fenolové látky z nich a jejich role na buňky střevního epithelu
Alžběta Maryšková -
Výskyt a význam fenolových sloučenin v potravinách.
Kristýna Hvězdová -
Oxidační stres způsobený aktivními látkami pro kosmetický průmysl
Sára Jakubkovičová -
Oxidativní stres kančích spermií a možnost jeho modulace gasotransmitery.
Martin Kadlec -
Oxidační stres a jeho vliv na rozvoj nádorového onemocnění
Soňa Měřičková -
Volné radikály a antioxidanty v reprodukční fyziologii zvířat
Nina MOKRÁČKOVÁ -
Antioxidanty v bylinných čajích
Anna Procházková -
Syntetické antioxidanty a jejich klinická relevance v potravinářském a farmaceutickém průmyslu
Marie Váňová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights
Theses qcpn4e qcpn4e/2
22/4/2018