Epidemiologicky rizikové potraviny: domácí versus kupované – Bc. Simone Raidová
Bc. Simone Raidová
Bachelor's thesis
Epidemiologicky rizikové potraviny: domácí versus kupované
Epidemiologically risky food: homemade versus store-bought
Abstract:
Tato práce se zabývá epidemiologicky rizikovými potravinami a rozdíly mezi těmito potravinami domácí výroby a vyrobenými konvenčním způsobem. V teoretické části jsou popsána alimentární onemocnění, která mohou být způsobena konzumací rizikových potravin, které nebyly například správně tepelně upraveny. Dále jsou popsány vybrané epidemiologicky rizikové potraviny, které se často vyrábí i v domácnostech …moreAbstract:
This work deals with epidemiologically risky foods and the differences between these foods of domestic production and produced in a conventional way. The theoretical part describes food-borne diseases that may be caused by the consumption of risky foods that have not been properly heat treated. Furthermore, selected epidemiologically hazardous foods are described, which are often produced in households …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 5. 2019
Identifier:
https://is.muni.cz/th/le806/
Thesis defence
- Date of defence: 5. 6. 2019
- Supervisor: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D.
- Reader: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
RAIDOVÁ, Simone. \textit{Epidemiologicky rizikové potraviny: domácí versus kupované}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Masaryk University, Faculty of Medicine. 2019. Available from: https://theses.cz/id/qd0ha8/. [citováno 2024-04-24]
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineBachelor programme / field:
Specializations in Health Science / Nutritive therapist
Theses on a related topic
-
Bezpečnost potravin a dodržování bezpečnostních předpisů ve vybraném hotelu
Ademi Akhmetova -
Informační centrum bezpečnosti potravin jako součást systému kontroly potravin v ČR.
Pavla HENDRYCH JÍROVÁ -
Evropská úprava bezpečnosti potravin
Zdeňka Cejpková -
Hygienické aspekty nákupů potravin on-line
Iuliia Pavlovska -
Právní záruky kvality potravin
Veronika Blokešová -
Značky kvality potravin na českém trhu
Dominika SKALOVÁ -
Výživa a bezpečnost potravin v těhotenství
Veronika Krejčová -
Bezpečnost potravin při dovozu ze třetích zemí
Olga ZUZAŇÁKOVÁ