Epidemiologicky rizikové potraviny: domácí versus kupované – Bc. Simone Raidová
Bc. Simone Raidová
Bakalářská práce
Epidemiologicky rizikové potraviny: domácí versus kupované
Epidemiologically risky food: homemade versus store-bought
Anotace:
Tato práce se zabývá epidemiologicky rizikovými potravinami a rozdíly mezi těmito potravinami domácí výroby a vyrobenými konvenčním způsobem. V teoretické části jsou popsána alimentární onemocnění, která mohou být způsobena konzumací rizikových potravin, které nebyly například správně tepelně upraveny. Dále jsou popsány vybrané epidemiologicky rizikové potraviny, které se často vyrábí i v domácnostech …víceAbstract:
This work deals with epidemiologically risky foods and the differences between these foods of domestic production and produced in a conventional way. The theoretical part describes food-borne diseases that may be caused by the consumption of risky foods that have not been properly heat treated. Furthermore, selected epidemiologically hazardous foods are described, which are often produced in households …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2019
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/le806/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 5. 6. 2019
- Vedoucí: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D.
- Oponent: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční terapeut
Práce na příbuzné téma
-
Rozbor nebezpečí mikrobiologické kontaminace výrobků v podniku na výrobu potravinářských obalů
Aneta Odrášková -
Bezpečnost potravin a dodržování bezpečnostních předpisů ve vybraném hotelu
Ademi Akhmetova -
Informační centrum bezpečnosti potravin jako součást systému kontroly potravin v ČR.
Pavla HENDRYCH JÍROVÁ -
Evropská úprava bezpečnosti potravin
Zdeňka Cejpková -
Hygienické aspekty nákupů potravin on-line
Iuliia Pavlovska -
Právní záruky kvality potravin
Veronika Blokešová -
Tradiční metody konzervování potravin a jejich moderní alternativy
Anna Köppelová -
Alimentární nákazy z potravin - intoxikace salmonelou
Irena JEŘÁBKOVÁ