Identification and comparison of volatile carbonyls in different malts and barley using low pressure extraction with HPLC-DAD-MS/MS – Bc. Sebastian REICHEL
Bc. Sebastian REICHEL
Master's thesis
Identification and comparison of volatile carbonyls in different malts and barley using low pressure extraction with HPLC-DAD-MS/MS
Identification and comparison of volatile carbonyls in different malts and barley using low pressure extraction with HPLC-DAD-MS/MS
Abstract:
The malt is one of the key entering materials needed for the production of beer, which provides specific organoleptic characteristic to the final product. Nowadays there are many types of malts with various flavours and aromas. These qualities malts acquire during malting of raw barley seeds, especially during the process of roasting, where based on used conditions organoleptic characteristic is formed …moreAbstract:
Slad je jednou z klíčových surovin při výrobě piva, která finálnímu produktu dává specifické organoleptické vlastnosti a v pivním průmyslu je v současnosti používáno velké množství různých sladů, které se liší svou chutí a vůni. Tyto typické organoleptické vlastnosti získává slad během sladování původního ječmene (případně jiné vhodné obiloviny) a obzvlášť v kroku pražení, kde se podle zvolených podmínek …more
Language used: English
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 6. 2020
Thesis defence
- Supervisor: doc. RNDr. Jan Petr, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
REICHEL, Sebastian. \textit{Identification and comparison of volatile carbonyls in different malts and barley using low pressure extraction with HPLC-DAD-MS/MS}. Online. Master's thesis. Olomouc: Palacký University Olomouc, Faculty of Science. 2020. Available from: https://theses.cz/id/qesrol/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
REICHEL, Sebastian. Identification and comparison of volatile carbonyls in different malts and barley using low pressure extraction with HPLC-DAD-MS/MS. Olomouc, 2020. diplomová práce (Mgr.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaPalacký University Olomouc
Faculty of ScienceMaster programme / field:
Chemistry / Analytical Chemistry
Theses on a related topic
-
Systém celoživotního vzdělávání v oblasti myslivosti v České republice
Eduard Slad -
Mezinárodní obchod ve spřízněných komoditách pivo, slad a chmel
Viktor Charvát -
Slad jako zdroj biogenních aminů
Petra Machalová -
Slad, pivovarské mláto a možnosti jejich využití v pekárenské výrobě
Hana Koubková -
Systém školství v ČR a jeho financování
Eduard Slad -
Jakostní požadavky na slad
Barbora Kaiserová -
Porovnání cukernatosti komerčního sladu a sladu připraveného v laboratoři
Kristýna NOVÁ -
Sledování fermentability sladin u vybraných druhů sladů
Emílie Zárubová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights