Identification and comparison of volatile carbonyls in different malts and barley using low pressure extraction with HPLC-DAD-MS/MS – Bc. Sebastian REICHEL
Bc. Sebastian REICHEL
Diplomová práce
Identification and comparison of volatile carbonyls in different malts and barley using low pressure extraction with HPLC-DAD-MS/MS
Identification and comparison of volatile carbonyls in different malts and barley using low pressure extraction with HPLC-DAD-MS/MS
Abstract:
The malt is one of the key entering materials needed for the production of beer, which provides specific organoleptic characteristic to the final product. Nowadays there are many types of malts with various flavours and aromas. These qualities malts acquire during malting of raw barley seeds, especially during the process of roasting, where based on used conditions organoleptic characteristic is formed …víceAbstract:
Slad je jednou z klíčových surovin při výrobě piva, která finálnímu produktu dává specifické organoleptické vlastnosti a v pivním průmyslu je v současnosti používáno velké množství různých sladů, které se liší svou chutí a vůni. Tyto typické organoleptické vlastnosti získává slad během sladování původního ječmene (případně jiné vhodné obiloviny) a obzvlášť v kroku pražení, kde se podle zvolených podmínek …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 6. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. RNDr. Jan Petr, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
REICHEL, Sebastian. \textit{Identification and comparison of volatile carbonyls in different malts and barley using low pressure extraction with HPLC-DAD-MS/MS}. Online. Diplomová práce. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, Přírodovědecká fakulta. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/qesrol/.
Jak správně citovat práci
REICHEL, Sebastian. Identification and comparison of volatile carbonyls in different malts and barley using low pressure extraction with HPLC-DAD-MS/MS. Olomouc, 2020. diplomová práce (Mgr.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Přírodovědecká fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie / Analytická chemie
Práce na příbuzné téma
-
Systém celoživotního vzdělávání v oblasti myslivosti v České republice
Eduard Slad -
Mezinárodní obchod ve spřízněných komoditách pivo, slad a chmel
Viktor Charvát -
Slad jako zdroj biogenních aminů
Petra Machalová -
Slad, pivovarské mláto a možnosti jejich využití v pekárenské výrobě
Hana Koubková -
Systém školství v ČR a jeho financování
Eduard Slad -
Jakostní požadavky na slad
Barbora Kaiserová -
Porovnání cukernatosti komerčního sladu a sladu připraveného v laboratoři
Kristýna NOVÁ -
Sledování fermentability sladin u vybraných druhů sladů
Emílie Zárubová
Název
Vložil
Vloženo
Práva