Bc. Lenka Tomášková

Master's thesis

Stanovení vybraných nutričních parametrů bezlepkových vloček před a po jejich stravitelnosti

Determination of Selected Nutritional Parameters of Gluten-Free Flakes Before and After Digestibility
Anotácia:
V teoretické části se práce zabývala charakteristikou vybraných obilovin a pseudoobilovin používaných pro výrobu vloček. Byla podrobně popsána výroba vloček hydrotermálním ošetřením s následným rozválcováním a výroba vloček extruzí. V experimentální části byla provedena stanovení jakostních parametrů bezlepkových vloček jako je stanovení vlhkosti, popela, bílkovin, tuku, vlákniny, polyfenolů a antioxidační …viac
Abstract:
In the theoretical part, the thesis dealt with the characteristics of selected cereals and pseudocereals used for the production of flakes. The production of flakes by hydrothermal treatment followed by rolling and the production of flakes by extrusion were described in detail. In the experimental part, quality parameters of gluten-free flakes were determined, such as determination of moisture, ash …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2023

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Tomášková, Lenka. Stanovení vybraných nutričních parametrů bezlepkových vloček před a po jejich stravitelnosti . Zlín, 2023. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe