Tradiční kuchyně jako součást jihokorejské kultury – Michaela KRÁTKÁ
Michaela KRÁTKÁ
Bachelor's thesis
Tradiční kuchyně jako součást jihokorejské kultury
Contemporary Korean cuisine and dining manners
Abstract:
Cílem této práce je podat stručný popis jihokorejské kuchyně jakožto neodmyslitelné části národní kultury a identity. Práce se zaměří na vývoj národní kuchyně v historickém kontextu, představí základní suroviny, se kterými se v jihokorejské gastronomii setkáme, vybrané postupy přípravy a sváteční či speciální pokrmy. V praktické části obsahuje dotazníkové šetření zaměřené na znalost jihokorejské kuchyně …moreAbstract:
This bachelor thesis aims to briefly characterize South Korean cuisine as part of national culture and identity. It investigates the relationship between national cuisine and historical evolution, and introduces elementary ingredients found in Korean cuisine. Besides that, the thesis involves the description of particular cooking methods and typical festive foods. The practical part of this thesis …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 5. 2021
Thesis defence
- Supervisor: Mgr. Blanka Ferklová, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
KRÁTKÁ, Michaela. Tradiční kuchyně jako součást jihokorejské kultury. Olomouc, 2021. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Filozofická fakulta
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Filozofická fakultaPalacký University Olomouc
Faculty of ArtsBachelor programme / field:
Philology / Korean for Business
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights