Tradiční kuchyně jako součást jihokorejské kultury – Michaela KRÁTKÁ
Michaela KRÁTKÁ
Bakalářská práce
Tradiční kuchyně jako součást jihokorejské kultury
Contemporary Korean cuisine and dining manners
Anotace:
Cílem této práce je podat stručný popis jihokorejské kuchyně jakožto neodmyslitelné části národní kultury a identity. Práce se zaměří na vývoj národní kuchyně v historickém kontextu, představí základní suroviny, se kterými se v jihokorejské gastronomii setkáme, vybrané postupy přípravy a sváteční či speciální pokrmy. V praktické části obsahuje dotazníkové šetření zaměřené na znalost jihokorejské kuchyně …víceAbstract:
This bachelor thesis aims to briefly characterize South Korean cuisine as part of national culture and identity. It investigates the relationship between national cuisine and historical evolution, and introduces elementary ingredients found in Korean cuisine. Besides that, the thesis involves the description of particular cooking methods and typical festive foods. The practical part of this thesis …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Blanka Ferklová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KRÁTKÁ, Michaela. Tradiční kuchyně jako součást jihokorejské kultury. Olomouc, 2021. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Filozofická fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Filozofická fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Filozofická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Filologie / Korejština pro hospodářskou praxi
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Název
Vložil
Vloženo
Práva