Vliv teploty na buňky imunitního systému kura domácího – Ing. Vladimír Zmrhal
Ing. Vladimír Zmrhal
Disertační práce
Vliv teploty na buňky imunitního systému kura domácího
The influence of temperature on chicken immune cells
Anotace:
Cílem práce bylo popsat vliv zvýšených teplot (41 °C a 45 °C) na buňky imunitního systému kura domácího izolované z krve, sleziny, brzlíku a Fabriciovy burzy a porovnat jejich citlivost vůči zvýšeným teplotám. Dále bylo cílem zjistit, jak tyto buňky ovlivní přídavek baicalinu a baicaleinu při různých teplotách. Buňky byly vyizolovány a následně vloženy do inkubátorů s 37 °C (optimální teplota), 41 …víceAbstract:
The aim of the work was to describe the effect of elevated temperatures (41 °C and 45 °C) on immune cells of the broiler chicken isolated from blood, spleen, thymus and bursa of Fabricius and compare their sensitivity to elevated temperatures. Furthermore, the aim was to find out how these cells will affect the addition of baicalin and baicalein at different temperatures. Cells were isolated and then …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 6. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Petr Sláma, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaDoktorský studijní program / obor:
Zootechnika / Obecná zootechnika
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.