Vybrané vlastnosti modelových systémů mléka obsahujících ternární směsi fosforečnanových a citronanových solí – Ing. Richardos-Nikolaos Salek
Ing. Richardos-Nikolaos Salek
Doctoral thesis
Vybrané vlastnosti modelových systémů mléka obsahujících ternární směsi fosforečnanových a citronanových solí
Selected properties of dairy model systems containing ternary mixtures of phosphate and citrate salts
Abstract:
The main aim of the current thesis was to evaluate the combined effect of the composition of ternary mixtures of emulsifying salts [consisting of disodium hydrogen phosphate (Na2HPO4; DSP), tetrasodium diphosphate (Na4P2O7; TSPP), sodium salt of polyphosphate with a mean length n=20 (P20) and trisodium citrate (C2H5Na3O7; TSC)] on selected functional properties (textural and rheological) of model processed …viacAbstract:
Hlavním cílem této dizertační práce bylo vyhodnotit kombinovaný účinek ternárních směsí tavicích solí [skládajících se z hydrogenfosforečnanu disodného (Na2HPO4; DSP), pyrofosforečnanu sodného (Na4P2O7; TSPP), sodných polyfosforečnanů s délkou řetězce n=20 (P20) a citronanu trisodného (C2H5Na3O7; TSC)] na vybrané funkční vlastnosti (texturní a reologické) modelových vzorků tavených sýrů, které byly …viac
Jazyk práce: English
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 12. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 21. 2. 2017
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SALEK, Richardos-Nikolaos. \textit{Vybrané vlastnosti modelových systémů mléka obsahujících ternární směsi fosforečnanových a citronanových solí}. Online. Dizertačná práca. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Faculty of Technology. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/qg923n/.
Jak správně citovat práci
Salek, Richardos-Nikolaos. Vybrané vlastnosti modelových systémů mléka obsahujících ternární směsi fosforečnanových a citronanových solí. Zlín, 2016. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyDoctoral programme / odbor:
Food Chemistry and Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Vliv zralosti Čedaru a skladby tavících solí na konzistenci tavených sýrů
Petr ŽÍLA -
Schopnost psů detekovat jednotlivé sloučeniny v ternární směsi
Pavel Kuliha -
Vliv skladování na jakost sterilovaných tavených sýrů s příchutí
Anna Sklenaříková -
Vliv draselných tavicích solí na viskoelastické vlastnosti taveného sýra během skladování
Eva Janošíková -
Vliv furcellaranu na viskoelastické vlastnosti tavených sýrů během skladování
Denisa Záblacká -
Vliv dvouletého skladování na jakost tavených sýrů
Martina ZVONKOVÁ -
Vliv doby a teploty skladování na jakost sterilizovaných tavených sýrů
Lubomír ŠTĚPÁNEK -
Studium změn jakosti sterilovaných tavených sýrů během skladování
Olga VLČKOVÁ