Vybrané vlastnosti modelových systémů mléka obsahujících ternární směsi fosforečnanových a citronanových solí – Ing. Richardos-Nikolaos Salek
Ing. Richardos-Nikolaos Salek
Doctoral thesis
Vybrané vlastnosti modelových systémů mléka obsahujících ternární směsi fosforečnanových a citronanových solí
Selected properties of dairy model systems containing ternary mixtures of phosphate and citrate salts
Abstract:
The main aim of the current thesis was to evaluate the combined effect of the composition of ternary mixtures of emulsifying salts [consisting of disodium hydrogen phosphate (Na2HPO4; DSP), tetrasodium diphosphate (Na4P2O7; TSPP), sodium salt of polyphosphate with a mean length n=20 (P20) and trisodium citrate (C2H5Na3O7; TSC)] on selected functional properties (textural and rheological) of model processed …moreAbstract:
Hlavním cílem této dizertační práce bylo vyhodnotit kombinovaný účinek ternárních směsí tavicích solí [skládajících se z hydrogenfosforečnanu disodného (Na2HPO4; DSP), pyrofosforečnanu sodného (Na4P2O7; TSPP), sodných polyfosforečnanů s délkou řetězce n=20 (P20) a citronanu trisodného (C2H5Na3O7; TSC)] na vybrané funkční vlastnosti (texturní a reologické) modelových vzorků tavených sýrů, které byly …more
Language used: English
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 12. 2016
Thesis defence
- Date of defence: 21. 2. 2017
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SALEK, Richardos-Nikolaos. \textit{Vybrané vlastnosti modelových systémů mléka obsahujících ternární směsi fosforečnanových a citronanových solí}. Online. Doctoral theses, Dissertations. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2016. Available from: https://theses.cz/id/qg923n/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Salek, Richardos-Nikolaos. Vybrané vlastnosti modelových systémů mléka obsahujících ternární směsi fosforečnanových a citronanových solí. Zlín, 2016. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyDoctoral programme / field:
Food Chemistry and Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Vliv zralosti Čedaru a skladby tavících solí na konzistenci tavených sýrů
Petr ŽÍLA -
Schopnost psů detekovat jednotlivé sloučeniny v ternární směsi
Pavel Kuliha -
Vliv skladování na jakost sterilovaných tavených sýrů s příchutí
Anna Sklenaříková -
Vliv draselných tavicích solí na viskoelastické vlastnosti taveného sýra během skladování
Eva Janošíková -
Vliv furcellaranu na viskoelastické vlastnosti tavených sýrů během skladování
Denisa Záblacká -
Vliv dvouletého skladování na jakost tavených sýrů
Martina ZVONKOVÁ -
Vliv doby a teploty skladování na jakost sterilizovaných tavených sýrů
Lubomír ŠTĚPÁNEK -
Studium změn jakosti sterilovaných tavených sýrů během skladování
Olga VLČKOVÁ