Aromatizovaná a dolihovaná vína. – Romana Marešová, DiS.
Romana Marešová, DiS.
Bakalářská práce
Aromatizovaná a dolihovaná vína.
Aromatised and fortified wines.
Anotace:
Tato bakalářská práce pojednává o fortifikovaných vínech, jejich dlouholeté historii a upevňování pozice na českém trhu. Dále se tato práce zaměřuje na popsání základních metod fortifikace a objasnění několika konkrétních typů fortifikovaných vín. Další část této práce pojednává o legislativním zařazení těchto vín. V praktické části je popsáno hodnocení senzorických vlastností pěti vzorků vermutů. …víceAbstract:
This bachelor thesis is focused on fortified wines, their history and strengthening their position on the Czech market. Furthermore, this work focuses on the description of basic methods of fortification and clarification of several specific types of fortified wines. The next part of this work is focused on the legislative classification of these types of wines. The practical part describes the evaluation …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Radek Sotolář, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Technologie výroby vermutů a jejich využití v mixologii.
Romana Marešová -
Fortifikovaná vína Portugalska
Jan Sečka -
Možnosti výroby fortifikovaných vín
Michaela Kulhánková -
O vinho do Porto até aos nossos dias
Jan VRÁBLÍK -
Vinho do Porto - produto de tradição
Kristýna Dzapková