Slad, pivovarské mláto a možnosti jejich využití v pekárenské výrobě – Bc. Hana Koubková
Bc. Hana Koubková
Master's thesis
Slad, pivovarské mláto a možnosti jejich využití v pekárenské výrobě
Malt, brewer's spent grains and their use in baking production
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá možnostmi využití odpadů při výrobě piva, zejména pivovarského mláta, pro pekařskou výrobu. V první časti práce je popsána vý-roba sladu a piva se zaměřením na vedlejší produkty a jejich využití. Praktická část zahrnuje dva pekařské pokusy, při kterých byly zhotoveny pekař-ské výrobky s obsahem různých druhů a frakcí mláta a byla provedena senzorická ana-lýza. Byly posuzovány …moreAbstract:
This thesis is aimed with possibilities how to use waste during production of beer, especially brewery spent grains in bakery production. There is the description of brewery spent grains and beer production in the first part and concentration on minor products and their use.The practical part includes two bakery experiments, where bakery products were made. These products, which contained different …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety
Theses on a related topic
-
Valorisation of brewers’ spent grain in a soy yogurt product
Beatrice Sella -
Vliv přídavku pivovarského mláta na kvalitu pekařských výrobků
Silvie Ratiborská
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights