Slad, pivovarské mláto a možnosti jejich využití v pekárenské výrobě – Bc. Hana Koubková
Bc. Hana Koubková
Diplomová práce
Slad, pivovarské mláto a možnosti jejich využití v pekárenské výrobě
Malt, brewer's spent grains and their use in baking production
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá možnostmi využití odpadů při výrobě piva, zejména pivovarského mláta, pro pekařskou výrobu. V první časti práce je popsána vý-roba sladu a piva se zaměřením na vedlejší produkty a jejich využití. Praktická část zahrnuje dva pekařské pokusy, při kterých byly zhotoveny pekař-ské výrobky s obsahem různých druhů a frakcí mláta a byla provedena senzorická ana-lýza. Byly posuzovány …víceAbstract:
This thesis is aimed with possibilities how to use waste during production of beer, especially brewery spent grains in bakery production. There is the description of brewery spent grains and beer production in the first part and concentration on minor products and their use.The practical part includes two bakery experiments, where bakery products were made. These products, which contained different …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Valorisation of brewers’ spent grain in a soy yogurt product
Beatrice Sella -
Vliv přídavku pivovarského mláta na kvalitu pekařských výrobků
Silvie Ratiborská
Název
Vložil
Vloženo
Práva