Opatření ke snížení ztrát způsobených vadnutím vyvolaným houbou Fusarium oxysporum f. sp. congluntinans u vybraného sortimentu brukvovité zeleniny – Ing. Tomáš Jelínek
Ing. Tomáš Jelínek
Doctoral thesis
Opatření ke snížení ztrát způsobených vadnutím vyvolaným houbou Fusarium oxysporum f. sp. congluntinans u vybraného sortimentu brukvovité zeleniny
Measures to reduce losses by wilt induce the fungus Fusarium oxysporum f. sp. conglutinans a selected range of cruciferous vegetables
Anotácia:
Práce je zaměřena na houbového patogena Fusarium oxysporum f.sp. conglutinans, který vyvolává vadnutí na rostlinách (fusarium wilt, fusarium yellow) z čeledi brukvovitých. Patogen napadá rostliny přes poškození na kořenech, napadení se projevuje žloutnutím listů, často jen na jedné straně listu, infekce může vést až k úhynu rostliny. Největší ztráty působí zejména na řepce a hlávkovém zelí, ztráty …viacAbstract:
This study is focused on fungal pathogen Fusarium oxysporum f.sp. conglutinans which caused fusarium wilt or fusarium yellow on plants from family of Cruciferae. The pathogen attacks plants through damage to the roots, the infections consist yellowing of the leaves, often on one side of the leave, the infection can lead to the colaps of the plant. The biggest losses have caused mainly on rape and head …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 12. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Bc. Martin Koudela, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
JELÍNEK, Tomáš. \textit{Opatření ke snížení ztrát způsobených vadnutím vyvolaným houbou Fusarium oxysporum f. sp. congluntinans u vybraného sortimentu brukvovité zeleniny}. Online. Dizertačná práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/qgr0z8/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesDoctoral programme / odbor:
Crop Science / Special Crop Science
Práce na příbuzné téma
-
Možnosti ucelené kompenzace chemické ochrany a regulace porostů pomocí biologicky aktivních látek
Kateřina Mikesková -
Chladírenské skladování hlávkového zelí
Radovan Tůma -
Technologie pěstování hlávkového zelí s využitím minerálních hnojiv
Roman Zimák -
Testování genetické čistoty hybridního osiva zelí hlávkového pomocí molekulárních metod
Denisa O'Shea -
Hodnocení odrůdové tolerance zelí hlávkového a mrkve vůči vybraným houbovým patogenům rodu Alternaria
David Gryndler -
Vliv systému produkce na pěstitelské charakteristiky zelí hlávkového
Renáta Soukupová -
Ověření vlivu ošetření osiva horkou vodou na omezení vybraných houbových patogenů zelí hlávkového a mrkve
Tereza Skoumalová -
Možnosti omezení skládkových houbových chorob zelí hlávkového ozónem a UV zářením
Tereza Vilímová
Názov
Vložil
Vložené
Práva