Klára Slunečková
Bachelor's thesis
Alternativní výživa v dětském věku
Alternative nutrition in childhood
Abstract:
Vegetariánství a veganství je způsob alternativní výživy lidí. V rámci tohoto stravování se vyřadí z jídelníčku jeden nebo více živočišných produktů, které mohou být významným zdrojem energie, plnohodnotných bílkovin, esenciálních mastných kyselin či vitamínů. Jelikož organismus prochází v dětském věku mnoha růstovými, endokrinologickými a neurologickými změnami, může být nedostatek jednotlivých živin …moreAbstract:
Vegetarianism and veganism are alternative types of human nourishment. These types of nourishment exclude one or more animal products, which can be essential for energy, nutritious proteins, essential fatty acids or vitamins intake. Since in childhood the human organism goes through a number of growth, endocrine and neurological changes, the lack of individual nutrients can become life threatening …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 17. 7. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Zuzana Hroncová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SLUNEČKOVÁ, Klára. \textit{Alternativní výživa v dětském věku}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Available from: https://theses.cz/id/qgryj9/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
VÝŽIVA DOSPÍVAJÍCÍCH A MLADISTVÝCH, MOŽNÁ RIZIKA
Petra DOLÉNKOVÁ -
Alternativní způsoby stravování u studentů vysokých škol v Českých Budějovicích
Barbora JACHKOVÁ -
Going vegan: blogging to promote vegan food
Kristýna KRÓLOVÁ -
Vegan Diet in Turkey and University Students
Beritan Dumanli -
Označení VEGAN na produktech a jeho vliv na spotřební chování
Michaela Malecová -
Marketingový plán nově vznikajícího vegan bistra
Michaela Saňková -
Sustainable practices in vegan restaurants in Yogyakarta regarding food sourcing, food packaging and waste
Bianka ORENDÁŠOVÁ -
Sustainability in consumer's behaviour (the case of vegan food)
LOKWAN CHHANTYAL
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights