Alternativní výživa v dětském věku – Klára Slunečková
Klára Slunečková
Bakalářská práce
Alternativní výživa v dětském věku
Alternative nutrition in childhood
Anotace:
Vegetariánství a veganství je způsob alternativní výživy lidí. V rámci tohoto stravování se vyřadí z jídelníčku jeden nebo více živočišných produktů, které mohou být významným zdrojem energie, plnohodnotných bílkovin, esenciálních mastných kyselin či vitamínů. Jelikož organismus prochází v dětském věku mnoha růstovými, endokrinologickými a neurologickými změnami, může být nedostatek jednotlivých živin …víceAbstract:
Vegetarianism and veganism are alternative types of human nourishment. These types of nourishment exclude one or more animal products, which can be essential for energy, nutritious proteins, essential fatty acids or vitamins intake. Since in childhood the human organism goes through a number of growth, endocrine and neurological changes, the lack of individual nutrients can become life threatening …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Zuzana Hroncová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
VÝŽIVA DOSPÍVAJÍCÍCH A MLADISTVÝCH, MOŽNÁ RIZIKA
Petra DOLÉNKOVÁ -
Alternativní způsoby stravování u studentů vysokých škol v Českých Budějovicích
Barbora JACHKOVÁ -
Going vegan: blogging to promote vegan food
Kristýna KRÓLOVÁ -
Vegan Diet in Turkey and University Students
Beritan Dumanli -
Označení VEGAN na produktech a jeho vliv na spotřební chování
Michaela Malecová -
Marketingový plán nově vznikajícího vegan bistra
Michaela Saňková -
Sustainable practices in vegan restaurants in Yogyakarta regarding food sourcing, food packaging and waste
Bianka ORENDÁŠOVÁ -
Sustainability in consumer's behaviour (the case of vegan food)
LOKWAN CHHANTYAL
Název
Vložil
Vloženo
Práva