Příprava a vlastnosti antimikrobiálních chitosanových roztoků a filmů – Bc. Vendula Varaďová
Bc. Vendula Varaďová
Master's thesis
Příprava a vlastnosti antimikrobiálních chitosanových roztoků a filmů
Preparation and Properties of Antimicrobial Chitosan Solutions and Films
Abstract:
Diplomová práce se zabývá problematikou přípravy a vlastností antibakteriálních chi-tosanových filmů a roztoků. Teoretická část je zaměřena na charakteristiku chitosanu, jako významného zástupce polysacharidů, dále pak na využití chitosanových a dalších biopolymerních filmů, zejména pak v potravinářství a zdravotnictví. Poslední část je vě-nována složení a vlastnostem esenciálních olejů se zaměřením …moreAbstract:
This thesis studies preparation and properties of antimicrobial chitosan films and soluti-ons. The theoretical part is focused on characterization of chitosan as important polysac-charide, and application of chitosan and other biopolymer films, especially in food in-dustry and health care. The last part is devoted to the composition and propertiesof essen-tial oils, with the accent on thyme oil. The …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 5. 2018
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Jana Sedlaříková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
VARAĎOVÁ, Vendula. \textit{Příprava a vlastnosti antimikrobiálních chitosanových roztoků a filmů}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2018. Available from: https://theses.cz/id/qhx48h/. [citováno 2024-04-24]
The right form of listing the thesis as a source quoted
Varaďová, Vendula. Příprava a vlastnosti antimikrobiálních chitosanových roztoků a filmů. Zlín, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology of Fat, Detergent and Cosmetics Production
Theses on a related topic
-
Vliv ztekucování a vysoušení medů na jejich antimikrobiální aktivitu u bakterie Staphylococcus aureus.
Eva FABÍKOVÁ -
Vliv zpracování medu na jeho antimikrobiální aktivitu u bakterie Escherichia coli
Kateřina ŠTEFANOVÁ -
Vlastnosti biopolymerních povlaků s obsahem různých povrchově aktivních látek
Kristýna Šebestová -
A chitosan-poly(3-hydroxybutyrate) bioconjugate for greener synthesis of metal nanocatalysts
Daniele Silvestri -
Litografická syntéza hybridních hydrogelů alginát-chitosan
Radek Homola -
Deriváty bis(dikarbolidu), pterostilben a chitosan jako modulátory tvorby biofilmu Staphylococcus epidermidis
Kristýna Hartlová -
Litografická syntéza hybridních hydrogelů alginát-chitosan
Radek Homola -
Study of antibacterial properties of quarternized chitosan
Alina Lavinskaia