Vliv sirných sloučenin česneku na oxidativní stres prasečích oocytů v průběhu meiotického zrání v in vitro podmínkách – Anna Holendová
Anna Holendová
Diplomová práce
Vliv sirných sloučenin česneku na oxidativní stres prasečích oocytů v průběhu meiotického zrání v in vitro podmínkách
Effect of garlic sulphur compounds on oxidative stress during meiotic maturation of porcine oocytes in in vitro conditions
Anotace:
Oogeneze je proces vývoje a vzniku oocytu zahrnující stádium množení, růstu a zrání. Stádium zrání je charakteristické jadernými a cytoplazmatickými procesy, které jsou nutné k dosažení vývojové kompetence. Na průběhu meiotického zrání se podílí řada nezbytných regulačních látek. Narušená rovnováha těchto faktorů a jejich aktivity vede k snížení úspěchu meiotického zrání a nabytí vývojové kompetence …víceAbstract:
Oogenesis is a process of formation and development of oocyte involving phases of mitotic cell division, growth and meiotic maturation. Maturation phase is characteristic with nuclear and cytoplasmatic changes, that are necessary to achieve developmental competence. Meiotic maturation is affected by many indispensable regulating factors. Impaired balance among these factors and their activity leads …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Jan Nevoral, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HOLENDOVÁ, Anna. \textit{Vliv sirných sloučenin česneku na oxidativní stres prasečích oocytů v průběhu meiotického zrání v in vitro podmínkách}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/qk4m7v/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Genové technologie a šlechtění / Reprodukční biotechnologie
Práce na příbuzné téma
-
Vliv sirných sloučenin česneku na expresi markerů časné apoptózy u prasečích oocytů
Martina Trojanová -
Vliv sirných sloučenin česneku na meiotické zrání prasečích oocytů
Andrea Písaříková -
Sirné sloučeniny "sladkého česneku" (\kur{Tulbaghia violacea} Harv.)
Karolína RANGLOVÁ -
Vliv sirných sloučenin česneku na meiotické zrání prasečích oocytů
Andrea Písaříková -
Vliv sirných sloučenin česneku na expresi markerů časné apoptózy u prasečích oocytů
Martina Trojanová -
Vliv medvědího česneku na senzorickou jakost tepelně opracovaného masného výrobku
Kateřina Kadlecová -
Antioxidační aktivita česneku
Barbora Kodovská -
Oxidative stress in critical illness: effect of cytosolic superoxide dismutase over-expression on oxidative stress and organ function during septic shock
Vladislava Šimková
Název
Vložil
Vloženo
Práva