Vliv sirných sloučenin česneku na oxidativní stres prasečích oocytů v průběhu meiotického zrání v in vitro podmínkách – Anna Holendová
Anna Holendová
Master's thesis
Vliv sirných sloučenin česneku na oxidativní stres prasečích oocytů v průběhu meiotického zrání v in vitro podmínkách
Effect of garlic sulphur compounds on oxidative stress during meiotic maturation of porcine oocytes in in vitro conditions
Abstract:
Oogeneze je proces vývoje a vzniku oocytu zahrnující stádium množení, růstu a zrání. Stádium zrání je charakteristické jadernými a cytoplazmatickými procesy, které jsou nutné k dosažení vývojové kompetence. Na průběhu meiotického zrání se podílí řada nezbytných regulačních látek. Narušená rovnováha těchto faktorů a jejich aktivity vede k snížení úspěchu meiotického zrání a nabytí vývojové kompetence …moreAbstract:
Oogenesis is a process of formation and development of oocyte involving phases of mitotic cell division, growth and meiotic maturation. Maturation phase is characteristic with nuclear and cytoplasmatic changes, that are necessary to achieve developmental competence. Meiotic maturation is affected by many indispensable regulating factors. Impaired balance among these factors and their activity leads …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Jan Nevoral, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HOLENDOVÁ, Anna. \textit{Vliv sirných sloučenin česneku na oxidativní stres prasečích oocytů v průběhu meiotického zrání v in vitro podmínkách}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2015. Available from: https://theses.cz/id/qk4m7v/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Genetic Technologies and Breeding / Biotechnology of Reproduction
Theses on a related topic
-
Vliv sirných sloučenin česneku na meiotické zrání prasečích oocytů
Andrea Písaříková -
Vliv sirných sloučenin česneku na expresi markerů časné apoptózy u prasečích oocytů
Martina Trojanová -
Sirné sloučeniny "sladkého česneku" (\kur{Tulbaghia violacea} Harv.)
Karolína RANGLOVÁ -
Vliv sirných sloučenin česneku na meiotické zrání prasečích oocytů
Andrea Písaříková -
Vliv sirných sloučenin česneku na expresi markerů časné apoptózy u prasečích oocytů
Martina Trojanová -
Vliv medvědího česneku na senzorickou jakost tepelně opracovaného masného výrobku
Kateřina Kadlecová -
Antioxidační aktivita česneku
Barbora Kodovská -
Oxidative stress in critical illness: effect of cytosolic superoxide dismutase over-expression on oxidative stress and organ function during septic shock
Vladislava Šimková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights