Anna Holendová

Master's thesis

Vliv sirných sloučenin česneku na oxidativní stres prasečích oocytů v průběhu meiotického zrání v in vitro podmínkách

Effect of garlic sulphur compounds on oxidative stress during meiotic maturation of porcine oocytes in in vitro conditions
Anotácia:
Oogeneze je proces vývoje a vzniku oocytu zahrnující stádium množení, růstu a zrání. Stádium zrání je charakteristické jadernými a cytoplazmatickými procesy, které jsou nutné k dosažení vývojové kompetence. Na průběhu meiotického zrání se podílí řada nezbytných regulačních látek. Narušená rovnováha těchto faktorů a jejich aktivity vede k snížení úspěchu meiotického zrání a nabytí vývojové kompetence …viac
Abstract:
Oogenesis is a process of formation and development of oocyte involving phases of mitotic cell division, growth and meiotic maturation. Maturation phase is characteristic with nuclear and cytoplasmatic changes, that are necessary to achieve developmental competence. Meiotic maturation is affected by many indispensable regulating factors. Impaired balance among these factors and their activity leads …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 4. 2015

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: Ing. Jan Nevoral, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
 
Názov
Vložil
Vložené
Práva
Theses qk4m7v qk4m7v/2
14. 4. 2015
Složky
Soubory
Mach, J.
14. 4. 2015
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.