Potraviny s obsahem geneticky modifikovaných organizmů v obchodní síti České republiky – Hana MACHÁČKOVÁ
Hana MACHÁČKOVÁ
Bachelor's thesis
Potraviny s obsahem geneticky modifikovaných organizmů v obchodní síti České republiky
Foods containing genetically modified organisms in a trade network of the Czech Republic
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá problematikou potravin na bázi geneticky modifikovaných organizmů (dále jen GMO) a jejich zastoupením v obchodní síti České republiky. Cílem práce bylo charakterizovat potraviny na bázi GMO, pozornost byla dále zaměřena na genové inženýrství a legislativu týkající se GMO. Práce zahrnovala také průzkum nabídky potravin s obsahem GMO ve Zlínském a Jihomoravském kraji. Z výsledků …moreAbstract:
The bachelor thesis deals with food based on genetically modified organisms (hereinafter referred to as GMOs) and their occurrence in the trade network of the Czech Republic. The aim of the work was to characterize food based on GMOs, the attention was also focused on genetic engineering and legislation on GMOs. The work also included the exploration of the supply of food containing GMOs in Zlín Region …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 5. 2010
Identifier:
14895
Thesis defence
- Date of defence: 8. 6. 2010
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MACHÁČKOVÁ, Hana. \textit{Potraviny s obsahem geneticky modifikovaných organizmů v obchodní síti České republiky}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2010. Available from: https://theses.cz/id/qk9b6h/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
MACHÁČKOVÁ, Hana. Potraviny s obsahem geneticky modifikovaných organizmů v obchodní síti České republiky. Zlín, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Theses on a related topic
-
Hmyz – potravina budúcnosti: ekonomický pohľad na možnosti využitia hmyzu ako potraviny
Jakub Jančovič -
Aktivní obaly potravin na bázi chitosanu
Martin Ženata -
Hodnocení kontaminace potravin na bázi hmyzu chlorovanými parafíny
Michaela Freyová -
Metabolomika netradičních zdrojů potravin na bázi hmyzu
Klára Bejčková -
Celkové zastoupení mastných kyselin ve vybraných potravinách vyrobených na bázi masa a orgánů prasat krmených dietou s přídavkem rybího oleje
Veronika Bednaříková -
Účinky potravinových doplňků na bázi rostlinných kanabinoidů na mechanické vlastnosti vlasů
Klára Paroušková -
Ekologická adsorpce těžkých kovů na modifikovaných materiálech na bázi škrobu
Kristýna Caltová -
Vývoj nových potravin na bázi vedlejších produktů potravinářského průmyslu
Aneta Hniličková